Saturday, 30 July 2011

ramadhan permulaanku?


Apa khabar iman?

Alhamdulillah ke hadrat Ilahi kita masih diberi kesempatan untuk bernafas pada hari ini..Perasan x bulan syaaban dah nak berakhir?mesti semua x sabar nak sambut raya kan?

TAPI....

sebelum raya kena buat apa ye?ye adik-adik dan kakak-kakak yang comel-comel..sebelum raya kita kena puasa dulu di bulan RAMADHAN..

selalu kita dengar macam sedih je "barangkali ini ramadhan terakhirku"..Tapi,tahukah anda (dah macam channel natinal geographic translate bm je) bawasanya ungkapan itu sebenarnya boleh menjdi titik tolak dan kata-kata semangat supaya kita menggunakan bulan ramadhan yang akan datang dgn memanfaatkan sepenuhnya.

jadi,buang tabiat lama,cari tabiat mahmudah yang baru..dan jadikan ramadhan tahun ini sebgai "ramadhan permulaan"untuk menjadi muslim/muslimah yang terbaik!

"Wahai orang-orang yang beriman!Diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan bagi orang-orang yang sebelum kamu,agar kamu bertakwa."(2:183)p/s:Tulis entri ni sambil ingat curi-curi masuk dapur makan waktu kecik2x...bila dah besaq,tengok upin-upin...:)

separador

0 comments:

Post a Comment

Feeds